Lüks otomobil devi, ürün görselleri için Türk şirketi seçti
Tüketicilerin giyimden teknolojiye, günlük ihtiyaçlardan aksesuarlara, pek çok ürün için e-ticaret platformlarına yönelmesi, e-ticaretteki markalaşma süreçlerine de yön verdi. E-ticaret profesyonelleri ve perakendeciler, etkili ve tutarlı bir ürün görselliğinin rakiplerden öne geçme konusundaki rolünü fark ederken veriler de kaliteli ürün fotoğraflarının 4 tüketiciden üçünün satın alma kararını etkilediğini gösterdi. Artırılmış gerçeklik (AR), bilgisayar destekli tasarım (CAD), üç boyutlu modelleme ve yapay zeka (AI) gibi teknolojiler de satıcıların ihtiyaçlarına yanıt verebilen çözümlerde kullanılmaya başlandı. Bu sayede stüdyo fotoğrafçılığı gibi geleneksel süreçler, yerini yeni teknolojilere bıraktı.
Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan ARspar Kurucu Ortağı Gürkan Ordueri, “Ürün görselliği iyileştikçe ve gerçeğe yaklaştıkça, tüketicinin satın alma kararı vermesi kolaylaşıyor. Bugün e-ticaret şirketleri, AI ve AR teknolojileriyle kameraya ve stüdyo çekimlerine ihtiyaç duymadan kaliteli ürün görselleri üretebiliyor.” dedi.
Artırılmış gerçeklik yüzde 94 daha yüksek dönüşüm oranı getiriyor
Geliştirilen teknoloji, telefonla çekilmiş ürün görsellerinin dahi birkaç gün içinde nitelikli, üç boyutlu ve profesyonel stüdyo çekiminden daha kaliteli bir formata kavuşturulmasına aracı oluyor. ARspar’ın AI desteğiyle ürün görseli ve AR çözümleri sunan bir teknoloji şirketi olduğunu vurgulayan Ordueri, “Snapchat tarafından hazırlanan bir rapor, AR deneyiminin e-ticarette yüzde 94 daha yüksek dönüşüm oranı getirdiğini gösteriyor. E-ticaret şirketleri için alışveriş sepeti terk etme oranlarını düşürmenin iş sürekliliği açısından kritik olduğu bir dönemde, dönüşüm oranlarına bu ölçüde etki eden teknolojilerin önemi her geçen yıl artıyor. ARspar olarak her ürün grubu için profesyonel stüdyo çekimi düzenlemekten çok daha maliyet avantajlı bir seçenek sunuyoruz. Yalnızca beyaz arka planlı ürün görsellerinde değil, farklı renk varyasyonlarında sunduğumuz konsept fotoğrafları ve gerçek ev ortamı gibi arka planlarda ürettiğimiz lifestyle ürün fotoğraflarıyla e-ticaret yapan işletmelerin satışlarına destek oluyoruz” diye konuştu.
Dünya devleriyle çalışıyor
Dünyaca ünlü lüks otomobil üreticisi Lamborghini'ye, mobilya ve dekorasyon şirketi Westwing'e ve geçici dövme cihazı üreticisi Inkbox'a hizmet verdiklerinin altını çizen ARspar Kurucu Ortağı Gürkan Ordueri, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: "Üç boyutlu ve konsept görselleştirme teknolojileri şimdiye dek yüksek maliyetleri sebebiyle çoğunlukla üst segment markalar tarafından kullanıldı. Ortaklarım Esad Kılıç ve Burhan Kocabıyık'la 2 yıl önce kurduğumuz ARspar’da, bu teknolojilerin daha çok markaya erişmesi, küçük ve orta ölçekli e-ticaret şirketlerinin de inovasyonun gücünden yararlanabilmeleri için çalışıyoruz. Metaverse’ü konuştuğumuz, sosyal ticaretin öne çıktığını gördüğümüz, e-ticaretin büyüme alanına dair verilere rastladığımız bu dönemde 3 boyutlu ürün görselleri, artırılmış gerçeklik ve konsept görsellerin e-ticarette daha çok rol oynayacağını söyleyebiliriz. Ürün görsellerini tek panelden, hiçbir teknik bilgi veya deneyim gerekmeden oluşturmaya olanak tanıyan teknolojimizi 2023 itibarıyla daha çok işletmeye ulaştıracağız.”
Hibya Haber Ajansı