Vepara sanal POS çözümünü duyurdu
Son yılların en hızlı büyüyen sektörlerinden biri olan e-ticaret, kartlı ödeme alışkanlıklarında da değişime yol açtı. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından yayımlanan veriler, internetten yapılan kartlı ödeme tutarının 2022'de %126 arttığını ortaya koydu. İnternet alışverişlerinde kartla yapılan ödemelerin toplam kartlı ödemeler içindeki payı ise %26 olarak açıklandı. Online ödemelere yönelik yükselen talep, üye işyerlerine online ödeme çözümleri sunan ödeme kuruluşları arasındaki rekabeti de artırdı. Ağustos 2022’de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan (TCMB) lisans alan elektronik para ve ödeme kuruluşu Vepara, sanal POS ve dijital cüzdan gibi 360 derece ödeme çözümleriyle faaliyetlerine başladı.
TCMB’den 2022 itibarıyla lisans alan ve 2023’te faaliyetlerine başlayan iki şirketten biri olduklarına dikkat çeken Vepara CEO'su Volkan Üstün, “Hem son kullanıcıya, hem de üye işyerlerine daha esnek ödeme altyapıları ve finansal çözümler sunma hedefiyle faaliyetlerimize başladık. İlk ürünümüz, üye işyerlerini birden fazla bankayla anlaşma külfetinden kurtaran sanal POS oldu” dedi.
2022’de online ödemelerin hacmi 1,2 trilyon TL
BKM verilerine göre 2021'de 454,5 milyar TL seviyelerinde olduğu bilinen internetten kartlı ödeme tutarı, 2022'de 1,2 trilyon TL'yi aştı. Yaşanan büyümenin e-ticaretin her ölçekten işletme tarafından benimsenmesi ve son kullanıcıların online alışverişin sağladığı kolaylığa alışması olduğunu belirten Volkan Üstün, “Avrupa’da her 5 ödemeden biri online yapılıyor. Bugün kullanıcılar, tercih ettikleri her işletmeden daha fazla ödeme seçeneği sunmasını, farklı bankaların kart programlarına özel taksit olanaklarını desteklemesini, online alışverişlerde güvenli ödeme altyapısı sunabilmesini bekliyor. İşletmelerin bu taleplere yanıt veren kapsamlı bir ödeme altyapısı kurmak için bankalarla tek tek anlaşması gerekiyor. Sanal POS çözümü de bu noktada devreye giriyor. Tüm kart programlarına taksit imkanı, tek bir ödeme aracı kullanarak sağlanabiliyor” ifadelerini kullandı.
Tek entegrasyonla hızlıca ödeme almaya başlama imkanı
Vepara olarak geliştirdikleri sanal POS çözümünün tüm kart programlarına taksit imkanı sunabildiğine dikkat çeken Vepara CEO'su Volkan Üstün, “Yeni bir ürün olmasına rağmen %100’e yakın başarı oranına ulaştığımız sanal POS altyapımız, işletmelere tek entegrasyonla online ödeme almaya başlama fırsatı veriyor. Link ile Ödeme Alma altyapısını da içeren ve Opencard, WooCommerce, Magento, PrestaShop gibi altyapılarla kolayca entegre edilebilen Vepara Sanal POS, üye işyerlerine kullanıcı dostu bir arayüze sahip ödeme ekranlarını dakikalar içinde sunuyor. Üye işyerleri tüm ödeme süreçlerini tek panelden takip edebiliyor. Ayrıca tek bir tablo dosyası kullanarak toplu para gönderimi gerçekleştirebiliyor. Kart saklama özelliğimiz de özellikle müşterilerinden periyodik ödeme almak isteyen şirketler için rakiplerden ayrışan çözümlerden biri olarak öne çıkıyor” diye konuştu.
“En çok tercih edilen fintech şirketlerinden biri olmayı hedefliyoruz”
Sanal POS ürününde entegrasyon ücreti, aidat gibi sürpriz ücretler olmadığına dikkat çeken Volkan Üstün, “Ciro fark etmeksizin her üye işyeri, Vepara sanal POS çözümünden rekabetçi komisyon oranlarıyla yararlanabiliyor. Bu altyapı üzerinden yürütülen tüm ödemeler, ertesi gün üye işyerinin hesabına geçiyor” dedi. Türkiye'nin en çok tercih edilen fintek şirketlerinden biri olmayı hedeflediklerini de vurgulayan Volkan Üstün, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: "Gelecek dönemde ticari müşteriler için Android POS ve Soft POS gibi Android tabanlı, düşük maliyetli ve yüksek teknolojili ödeme çözümleri de sunacağız. Bu sayede online ödemelerin ötesine geçerek, yüz yüze ödeme çözümleri pazarında da büyüyeceğiz. Bunun yanı sıra, hizmet olarak cüzdan ürünümüzle lisanslı olmayan fakat dijital cüzdanla ödeme almak isteyen şirketlere altyapı sağlamak için de çalışmayı sürdürüyoruz. Sektörde deneyimli, genç ve dinamik ekibi, daima kullanıcıların taleplerini önceliklendiren yaklaşımıyla Vepara, gelecekte açık bankacılığın ve finansal hizmetlerin öncü şirketlerinden biri olacak.”