Parolapara, bireysel ve ticari finansal teknoloji ürünlerine odaklandı

2020’den bu yana önemli bir yol kat eden dijitalleşmenin etkisi finansal ürün ve hizmetlere erişimde de kendisini göstermeye başladı. Gerek işletmeler, gerekse bireysel kullanıcılar için finansal ihtiyaçlara mobil ve web tabanlı uygulamalarla yanıt veren finansal teknoloji (fintek) şirketleri, geliştirdikleri yazılımlarla geniş bir kullanım alanına ulaştı. The Harris Poll tarafından yürütülen bir araştırmada, fintek benimseme oranının %80 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı görüldü. Yeni nesil finansal teknolojilere yönelik yeni mevzuatlar, Türkiye pazarında da yerli fintek şirketleri arasındaki rekabeti artırdı. 

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Parolapara CEO’su Fatih Çelik, “Son kullanıcıların finansal teknolojilerin sunduğu kolaylık ve hızı fark etmesi, endüstri gelişimine ivme kazandırıyor. Fintech şirketlerinin geliştirdiği uygulamalar giderek daha fazla ana akıma dönüşüyor” dedi.

10 kişiden 9’u 2022’de fintek çözümlerinden faydalandı

Söz konusu araştırmada 10 kişiden 9’unun 2022’de kullandığı finansal uygulamalardan fayda gördüğünü ifade ettiği kaydedilirken, fintek uygulamalarının 2 kullanıcıdan birine finansal kontrol hissi verdiği belirtildi. Bu veriler, geleneksel finansal kuruluşlara kıyasla kullanıcı taleplerini daha iyi analiz edebilen ve buna uygun, mobil odaklı deneyimler geliştirebilen fintek şirketlerinin kapsayıcılık ve kolaylık amaçlarına birkaç adım daha yaklaştığını ortaya koydu. 

Dünyanın küresel salgının başından bu yana bir ekonomik mücadele içinde olduğunu hatırlatan Fatih Çelik, “Araştırmaya göre 5 kişiden üçü fintek çözümlerinin ekonomik zorlukları aşmaya yardımcı olduğunu söylüyor. Bu durumun finansal kontrol hissiyle yakından ilgisi var. Ekonominin yeni paydaşları olan genç nesilleri, alıştıkları arayüzlerle ve kolaylıkla yakalayan finansal teknoloji çözümleri, kullanıcıların ihtiyaç duyduğu güveni de inşa edebiliyor” ifadelerini kullandı. 

POS cihazı ve toplam kart sayısı %16 arttı

Bankalararası Kart Merkezi tarafından yayımlanan veriler, Türkiye’de POS cihazı sayısının geçtiğimiz yıl %16,6, banka/kredi ve ön ödemeli kartları kapsayan toplam kart sayısının ise %16,8 arttığını gösterdi. Bu verilerin ödeme araç ve alışkanlıklarındaki dönüşümün olgunlaştığına yönelik işaretler taşıdığına dikkat çeken Fatih Çelik, “Ağustos 2022'de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan elektronik para ve ödeme kuruluşu lisansı alarak faaliyetlerine başlayan Parolapara olarak, ‘finansal özgürlüğün parolası’ mottomuzla hem son kullanıcıya hem de işletmelere yönelik çözümlerimizle ekosisteme dahil olduk. Sanal POS çözümümüz kapsamında kolay entegrasyonla üye işyerlerini çok kısa süre içinde tahsilat yapabilir hale getiriyor, sürekli teknik destek olanağıyla daima yanlarında oluyoruz. Tüm işlemlerini detaylı olarak görebildikleri panel üzerinden hak ediş bakiyelerini istedikleri bankaya çekebilen, bakiyeleri ile ayrıca B2B ve B2C ödemelerini kolayca gerçekleştirebilen üye işyerleri, Parolaparanın sunduğu sanal pos altyapısı ile  Woocommerce, OpenCart gibi e-ticaret sistemlerine entegre olarak ödeme almaya başlayabiliyor. %95 ve üzeri başarılı işlem oranı sunan ödeme altyapımız, üye işyerlerini birden fazla bankayla anlaşma yapma zorluğundan kurtarıyor” diye konuştu. 

Yeni çözümler yolda 

Üye işyerlerini müşteri değil, iş ortağı olarak gördüklerini vurgulayan Parolapara CEO’su Fatih Çelik, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Çok yakında link ile ödeme alma, sanal POS ve toplu ödeme gönderme çözümlerimize ek, BKM TechPos uyumlu Android POS ürünlerimizi devreye alacağız. Bu sayede işletmelerin ödeme aldığı her noktada işlerini kolaylaştırır hale geleceğiz. Bireysel ve kurumsal müşterilerimiz için yayımlayacağımız Android ve iOS mobil cüzdan uygulamalarımızın, günlük hayatta en çok tercih edilen finans uygulamaları arasında yer almasını hedefliyoruz. Kurumsal müşterilerimizin yanı sıra bireysel müşterilerimiz için de 7/24 para transferi, QR kod ile para gönderme/alma, anlaşmalı markalardan nakit iade gibi çözümlerimiz için çalışıyoruz. Halihazırda devam eden BKM üyelik sürecimizin tamamlanmasının ardından da Troy, Mastercard ve Visa kart şemalarını destekleyen fiziki kart ürünümüzü de en kısa süre içinde kullanıcılarımızla buluşturmayı hedefliyoruz.”