5 – 10 Kasım tarihleri arasında Shanghai'da düzenlenen 6. Çin Uluslararası İthalat Fuarı (CIIE) aracılığıyla Çin, dünya genelindeki ülkelerle iş birliği yaparak yeni fırsatlar yaratıyor. Çin, küreselleşmenin karşı karşıya olduğu korumacılık gibi zorluklar içinde yüksek seviyeli dış açılmayı nasıl sürdürebilir?
Hindistan'ın Yeni Delhi kentindeki Observer Araştırma Vakfı'nın seçkin araştırmacısı Manoj Joshi, Çin Medya Grubu'na bağlı Çin Global Televizyon Ağı'na (CGTN) yazdığı makalede, küreselleşmenin yeni evresinde Çin'in daha yüksek seviyede dışa açılmasını sürdürdüğünü ifade etti.
CGTN ve Çin Yenilik ve Kalkınma Stratejisi Enstitüsü (CIIDS), "Çin tarzı Modernizasyon: Refahın Paylaşılması" başlıklı bir seri yazıları yayınlamaya başladı. Manoj Joshi bu seride yer alan “Küreselleşmenin Yeni Aşamasında Çin'deki Daha Yüksek Seviyeli Dışa Açılma” başlıklı makalesinde, Çin'in devletin yönlendirdiği sistemi özel sektör ve piyasa teşvikleriyle nasıl dengelediğini ve dünya sahnesine nasıl açıldığını ele aldı.
Makalede Çin'in yabancı yatırım çekmek ve daha fazla sektörü yabancı yatırıma açmak için büyük çaba sarf ettiği, aynı zamanda devletin stratejik sektörlere destekler sağlayarak inovasyon ve teknoloji alanlarında önemli ilerlemeler kaydettiği ve Kuşak ve Yol inisiyatifiyle dünya sahnesinde etkinliğini sürdürdüğü belirtiliyor.
Ticaret korumacılığının ciddiyetini koruduğu ve çeşitli jeopolitik sorunlarla karşı karşıya olunduğu bir dönemde, Çin’in 14. Beş Yıllık Plan kapsamında inovasyon, bilimsel ve teknolojik ilerlemeye öncelik veridiği ve mevcut pazarın desteğiyle yeni büyüme elde edeceği makalede vurgulanıyor.
Hibya Haber Ajansı
BELEDİYE
24 Kasım 2024BELEDİYE
24 Kasım 2024EKONOMİ
24 Kasım 2024UNCATEGORİZED
24 Kasım 2024GÜNDEM
24 Kasım 2024SPOR
24 Kasım 2024GÜNDEM
24 Kasım 2024