Coğrafi tescil yerli ekonominin en güçlü lokomotiflerinden biri
Kurulduğu 1975 yılından bu yana gıda sektöründe güçlü bir konum elde eden; ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında her gün milyonlarca sofraya misafir olan et ve et ürünleri sektörünün köklü markası DANET’in Yönetim Kurulu Başkanı Sait Uluçay, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası mesajında Coğrafi Tescilin önemine vurgu yaptı.
Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yılında Türkiye’nin, küresel olumsuzluklara dirençli ekonomisiyle istikrarlı kalkınma ivmesini sürdürdüğünü vurgulayan Sait Uluçay, “Dünya genelinde belirsizliklerin ve çatışmaların küresel ekonomik iklim üzerindeki olumsuz etkisi, tüm ulusal ekonomileri de etkiliyor. Böyle bir dönemde Türkiye’mizin olumsuzluklara dirençli, istikrarlı ivmesinde, ülkemizin üretim gücü büyük rol oynuyor. Türk Malı ürünlerle büyüyen yerli ekonomimizin küresel rekabet gücünde, verimlilik ve yatırım iştahı da önem taşıyor. Bu doğrultuda, toplumumuzun kollektif hafızasında önemli yere sahip olan yerli Malları Haftası’na, Türkiye Yüzyılı’nın şafağı olan Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yılında Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kimliği kazandırılması, çok yerinde ve ufuk açıcı bir adımdır. Ülkemizin parlak geleceğine güveniyoruz ve Türkiye Yüzyılı’nın sadece ülkemize değil tüm dünyaya hayırlar getireceğine inanıyoruz” dedi.
Sait Uluçay: “Coğrafi Tescil, hem yerel hem de ulusal düzeyde yerli ekonominin en güçlü lokomotiflerinden biridir”
DANET’in kuruluş yeri Afyon’da, coğrafi tescil konusunda önemli adımlar atıldığını söyleyen Sait Uluçay, “Afyonkarahisar, binlerce yıllık gastronomi geleneğine sahip ve adı sucuk ile de özdeşleşmiş bir Anadolu Kenti. Afyon’un kaymağı, manda yoğurdu ve pastırması da coğrafi işaretli ürünler. Bunun dışında Afyon mermeri ve Afyon keçesi de coğrafi işaretli. Bugün çoğu kişi bu ürünlerin ve kentin adıyla özdeşleşen Afyon Sucuğunun peşinde Afyon’da durmakla kalmıyor, yolunu Afyon’dan geçecek şekilde değiştiriyor. Bu da turizmden perakendeye, kentin yerel ekonomisine katma değer sağlıyor. Geleneğin standartlara dönüşerek modern üretimi şekillendirmesini ifade eden coğrafi işaret, dünyaya büyük gururla sunduğumuz Türk Malı ürünler için güvenilir ürün kalitesi yatırımlarının da bir ifadesidir ve ülke ekonomisinde genele yayılan katma değer üretir. Coğrafi Tescil, hem yerel hem de ulusal düzeyde yerli ekonominin en güçlü lokomotiflerinden biridir” şeklinde konuştu.
Coğrafi Tescilli ve Ödüllü DANET Afyon Sucuğu
DANET’in geleneksel reçetelerle üretilen Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nın Coğrafi Tescil sahibi olduğunu hatırlatan Sait Uluçay, “Afyon’da, 10 bin metrekare alana yayılan tesislerinde en yüksek gıda güvenliği ve hijyen standartlarında, helal sertifikalı ürettiğimiz et ve ürünleri lezzetlerimiz arasında Coğrafi tescilli DANET Afyon Sucuğumuz da bulunuyor. Bölgede yetiştirilen dana ve manda eti ile sucuğa özgü baharatların karışımıyla elde edilen Afyon sucuğu, DANET’in marka öyküsünde önemli bir yer tutuyor. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile imzalamış olduğumuz protokol ile, Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nı Coğrafi İşaret tesciliyle üretip, tüketicilerimize sunuyoruz. Coğrafi Tescilli Afyon Sucuğumuzun, bu yıl Güvenilir Ürün Platformu Feed The Future Ödülleri ‘Coğrafi İşaretli Ürünler Kategorisi’ Birincisi olarak aldığı ödül, bizlere gurur veriyor ve daha da iyisini yapma azmimizi teşvik ediyor” dedi.
20’ye yakın ülkeye ihracat
Helal sertifikalı üretim yapan ve Türkiye pazarındaki güçlü konumunun yanı sıra 20’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiren DANET’in ürün portföyünde 80’nin üzerinde lezzet seçeneği ve taze et ürünleri de yer alıyor. Tüketicilerine coğrafi işaretli Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması’nın yanı sıra, taze et ürünleri, sucuk, pastırma, kavurma, jambon, sosis, salam ve füme ürünleriyle, hindi ve piliç ürün seçenekleri de sunan DANET, eve teslim kurban satışı da gerçekleştiriyor.
Hibya Haber Ajansı